fbpx

Macam mana Nak Pastikan Ads Approve Dengan Cepat?

Ads lambat sangat approve?🤬
Makin hari makin lambat

Mesti stresskan?

Keje ads approve ni, bukan dalam kawalan kita.  Semua kerje Team Facebok .

Tak guna dok salahkan, maki2 Fb
tambah dosa…
Buang masa

Untuk pengetahuan, Facebook ada 2 layer untuk approval iaitu dari robot dan juga manual.

Pernah tak perasan,

Belum sempat buat ads lagi, Facebook dah bagitau yang ads kita mungkin tak approve- Ini robot yang review

Ada juga yang dah run beberapa lama, tiba-tiba ads disapprove  – Ini manual review dari Team Facebook

Bila fikir …lebih baik kita fokus pada apa yang boleh kita kawal

Ni antara cadanga yang boleh dibuat 👇

1/ Memang dalam Facebook punya approval time pun dah bagitau akan approve dalam masa 24 jam

==> Kita sendiri kene prepare mental dan mindset.

Plan awal, excute awal, Buat iklan awal.

2/ Kalau lambat approve, Naikkan bajet ..

Ini bukan naik bajet buta2 je.
Kalau contoh korang plan nak spend RM100 sehari
tp pagi tak approve, review punya review, dia approve ptg.
.
Jadi kita dah hilang masa banyak,
cara paling mudah Topup semula masa yang hilang dengan letak bajet tambahan.

Nanti esok turunkan balik bajet.
Cuma part perform tak perform tu kene monitor la

Bila naik turun bajet , bukan nanti dia review semula ke?🧐
TIDAK , kalau edir bajet dari luar ads set sahaja

3/ Duplicate Kempen yang tengah review

Ini cara rambang je..
Kita cuba try mana tau kempen yang asal tu dia review lama sangat dan kempen copy tadi tu lagi cepat.

sapa approve dulu kita biarkan.
yang masih review boleh off.
cara ni korang kene monitor la ..
2 2 jalan overbudget naya korang..

4/ Chat dengan Facebook 👾

Mungkin boleh tanya kenapa lambat approve
mengikut pengalaman..
memang dia akan ceramah balik kat kita dengan Rules diorang
iaitu 24 jam untuk approval

Ini 4 cara yang korang boleh cuba
Takde rekomendation dalam Facebook pun
Hanya pengalaman sahaja..

Jika rasa bemanfaat boleh buat.

Leave a Comment